Waar eten genieten is ...

Wijn& Spijs 21 en 23 juni 2024

_____Wijn & Spijs in Het Oude Dykhuys _____
Thema, Zomer en Lente

Op vrijdagavond 21 juni en zondagmiddag 23 juni 2024
organiseren wij een tweetal wijn en spijs evenementen.
In het menu wordt afscheid genomen van de lente en de zomer ingeluid.

Onze keukenbrigade heeft hiervoor een heerlijk vijf gangen menu samengesteld en hierbij hebben Alfons Kiljan, vinoloog bij Kwast wijnkopers en Sommelier Daan Kruik een passend wijnarrangement gekozen.

Op vrijdagavond 21 juni zullen de wijnen toegelicht worden door Alfons Kiljan.
Op zondagmiddag 23 juni zullen de wijnen toegelicht worden door Daan Kruik.

Van deze gastronomische wijn en spijs evenementen zult u als liefhebber van het combineren van wijn bij smaakvolle gerechten zeker gaan genieten.

Het beloven leerzame maar vooral gezellige én smaakvolle evenementen te worden!
Het menu en het wijnarrangement is als volgt samengesteld.

Menu

Aperitief met amuse
bloemkool, truffel, amandel en coppa di Parma
Joan Sardà, Cava rosat Brut, Penedès, Spanje

Ceviche van zeebaars
met fris zoetzure zomerse groenten, crème van yoghurt
en mosseltjes gebakken in tempura
Fillaboa 2023, albarino Atlantik, Rias Baixas, Spanje
Casa de Vila Verde 2023, Galodoro alvarinho, Vinho Verde, Portugal


Geroosterde mulfilet,
kokos-citroen rijst en saus van langoustine met sereh en gamba
Pure Altitudes 2023, chardonnay, Languedoc, Frankrijk
Chateau Tour de Mirambeau 2022, sauvignon blanc - semillon, Bordeaux, Frankrijk


Hollandse asperge,
gekookte ham, gepocheerd ei, Hollandaise en krokantjes van aardappel
Gustave Lorentz 2022, pinot gris Evidence organic, Elzas, Frankrijk
Tenuta Sant’Antonio 2023, Soave Monte di Colognola, Veneto, Italië


Runderlende van de barbecue,
gevuld aardappeltje, geroosterde prei, zoete wortel, bimi en jus met lavas
Finca Museum 2020, tempranillo El Perdiguero Crianza, Cigales, Spanje
Vignamato 2022, Rosolaccio, de Marken, Italië


Zomerkoninkjes en Yoghurt,
bavaroise van yoghurt en aardbeien, ijs van yoghurt en aardbeien,
salade van aardbeien onder hangop
Weingut Stauffer 2022, silvaner Lieblich, Rheinhessen, Duitsland

Koffie of thee servies
met friandise

all-in per couvert 84,50

Vrijdagavond 21 juni 2024
Ontvangst en aperitief: 18.30 uur
Start diner: 19.00 uur

Zondagmiddag 23 juni 2024
Ontvangst en aperitief: 12.30 uur
Start lunch: 13.00 uur

Komt u ook genieten van de laatste lentegerechten en de eerste zomerse creaties?

U kunt uw reservering maken via:
Mail:
Telefoon: 0252-413905

Wij kijken uit naar uw komst.

Met vriendelijke groet,

Alfred van Dijk & team

Terug