_____Wijn & Spijs in Het Oude Dykhuys _____ Thema, Zomer en Lente
Op vrijdagavond 21 juni en zondagmiddag 23 juni 2024 organiseren wij een tweetal wijn en spijs evenementen. In het menu wordt afscheid genomen van de lente en de zomer ingeluid.
Onze keukenbrigade heeft hiervoor een heerlijk vijf gangen menu samengesteld en hierbij hebben Alfons Kiljan, vinoloog bij Kwast wijnkopers en Sommelier Daan Kruik een passend wijnarrangement gekozen.
Op vrijdagavond 21 juni zullen de wijnen toegelicht worden door Alfons Kiljan. Op zondagmiddag 23 juni zullen de wijnen toegelicht worden door Daan Kruik.
Van deze gastronomische wijn en spijs evenementen zult u als liefhebber van het combineren van wijn bij smaakvolle gerechten zeker gaan genieten.
Het beloven leerzame maar vooral gezellige én smaakvolle evenementen te worden! Het menu en het wijnarrangement is als volgt samengesteld.
Menu
Aperitief met amuse bloemkool, truffel, amandel en coppa di Parma Joan Sardà, Cava rosat Brut, Penedès, Spanje
Ceviche van zeebaars met fris zoetzure zomerse groenten, crème van yoghurt en mosseltjes gebakken in tempura Fillaboa 2023, albarino Atlantik, Rias Baixas, Spanje Casa de Vila Verde 2023, Galodoro alvarinho, Vinho Verde, Portugal
Geroosterde mulfilet, kokos-citroen rijst en saus van langoustine met sereh en gamba Pure Altitudes 2023, chardonnay, Languedoc, Frankrijk Chateau Tour de Mirambeau 2022, sauvignon blanc - semillon, Bordeaux, Frankrijk
Hollandse asperge, gekookte ham, gepocheerd ei, Hollandaise en krokantjes van aardappel Gustave Lorentz 2022, pinot gris Evidence organic, Elzas, Frankrijk Tenuta Sant’Antonio 2023, Soave Monte di Colognola, Veneto, Italië
Runderlende van de barbecue, gevuld aardappeltje, geroosterde prei, zoete wortel, bimi en jus met lavas Finca Museum 2020, tempranillo El Perdiguero Crianza, Cigales, Spanje Vignamato 2022, Rosolaccio, de Marken, Italië
Zomerkoninkjes en Yoghurt, bavaroise van yoghurt en aardbeien, ijs van yoghurt en aardbeien, salade van aardbeien onder hangop Weingut Stauffer 2022, silvaner Lieblich, Rheinhessen, Duitsland
Koffie of thee servies met friandise
all-in per couvert 84,50
Vrijdagavond 21 juni 2024 Ontvangst en aperitief: 18.30 uur Start diner: 19.00 uur
Zondagmiddag 23 juni 2024 Ontvangst en aperitief: 12.30 uur Start lunch: 13.00 uur
Komt u ook genieten van de laatste lentegerechten en de eerste zomerse creaties?
U kunt uw reservering maken via: Mail:
Telefoon: 0252-413905
Wij kijken uit naar uw komst.
Met vriendelijke groet,
Alfred van Dijk & team
|