Wijn & Spijslunch zondag 24 maart 2024
Wegens grote belangstelling voor de wijn en spijsavond op vrijdag 8 maart en het moeten teleurstellen van velen nadat we vol geboekt zijn, hebben wij besloten om deze wijn en spijs op zondag 24 maart tijdens de lunch nog een keer te herhalen. Het zal een mooie middag worden ingevuld met de gerechten en wijnen die ook op 8 maart geserveerd zullen worden. Sommelier Daan zal deze middag de uitleg doen van de geschonken wijnen die geserveerd worden bij de gerechten.
Het belooft een leerzame maar vooral gezellige én smaakvolle middag te worden! Het menu en het wijnarrangement is als volgt samengesteld.
Menu
Forel, knolselderij, bitterbal van zoetwater kreeft, mayonaise van gepekelde citroen en krokant van drie soorten aardappel Jeremie Huchet 2022, muscadet ’Retour de Pêche’ Loire, Frankrijk Veracruz 2023, verdejo, Rueda, Spanje
Skrei (Noorse kabeljauw) met coquille, geschaafde romanesco en macadamia en saus van gebrande amandel Stauffer 2022, grauerburgunder, Rheinhessen, Duitsland Famille Bour 2023, Rolle l’Instant Égoiste, Rhône, Frankrijk
Gestoofde Iberico wang risollo, gebakken paddenstoelen, Iberico ham en eekhoorntjesbrood poeder Abadal 2022, cabernet franc, Pla de Bages, Spanje Tenuta sant’Antonio 2021, Valpolicella ’Nanfré’, Veneto, Italië
Diamanthaas gebraden, met open ravioli gevuld met curry van rundvlees en jus met peper Simonsig 2021, pinotage, Stellenbosch, Zuid-Afrika Casa de Santar 2021, touriga nacional-aragonez, Dão, Portugal
Panna cotta van Kardemom, met bieten merinque, schuim van kriekbier en zuurstokken ijs Giovanni Almondo ’Fosso della Rosa’ brachetto del Roero, Piemonte, Italië
Koffie of thee servies met friandises
all-in per couvert 84,50
Op deze middag ontvangen wij u graag om 12.30 uur om te genieten van een glas mousserende Prosecco van het huis La Tordera met een begeleidende amuse. Om 13.00 uur zullen we starten met het eerste gerecht en de bijbehorende wijnen. De middag zal ongeveer duren tot 16.00 uur.
|